Uni-Pharma D3 Fix Max 4000 IU 60tabs
Η βιταμίνη D3 παράγεται με τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Παρά το γεγονός ότι ο κάθε οργανισμός μπορεί να παράξει βιταμίνη D3, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η ελλειπής διατροφή και η ανεπαρκής έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, έχει ως αποτέλεσμα την ένδεια βιταμίνης D3, η οποία πρέπει να ληφθεί αναγκαστικά μέσω της τροφής, καθώς ο ρόλος της στην διατήρηση του οργανισμού σε καλή κατάσταση είναι σημαντικός.
Επίσης είναι γνωστό πως συμβάλλει στην κανονική απορρόφηση/αξιοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, στα φυσιολογικά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών, στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών, στη διατήρηση των φυσιολογικών δοντιών, στην κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και έχει ένα ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης. *
Η βιταμίνη D ακόμα συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου πτώσης που σχετίζεται με την αστάθεια του σώματος και την μυϊκή αδυναμία. Η πτώση είναι ένας παράγοντας κινδύνου για κατάγματα οστών μεταξύ ανδρών και γυναικών ηλικίας 60 ετών και άνω.
*Οι παραπάνω πληροφορίες σχετικά με : Βιταμίνη D αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), αριθμ. κανονισμού Ε.Ε. 432/2012, αριθμ. EFSA Journal 2009· 7(9):1227 [Βιταμίνη D], 2009· 7(9):1227, 2011·9(6):2203 [Βιταμίνη D], 2010· 8(2):1468 [Βιταμίνη D]
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
1 ταμπλέτα την ημέρα
Λάβετε μετά το γεύμα για μέγιστη απορρόφηση.
Δεν ενδείκνυται σε άτομα που εμφανίζουν υπερασβεστιαιμία, νεφρικές παθήσεις ή υπερπαραθυρεοειδισμό και/ή λαμβάνουν θειαζιδικά φάρμακα ή αγωγή για ψωρίαση. Η λήψη συμπληρωμάτων Βιταμίνης D με >4000IU συστήνεται να συνοδεύεται από έλεγχο των επιπέδων ασβεστίου στο αίμα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί υπερασβαιστιαιμία.
Σε δόσεις μεγαλύτερες των 10.000IU την ημέρα, ενδέχεται να προκληθεί διάρροια ή δυσκοιλιότητα, μειωμένη όρεξη, ξηροστομία και μεταλλική γεύση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Περιεκτικότητα ανά Δόση % ΣΗΠ*
Vitamin D-3 (as cholecalciferol) 4000 IU -
* % Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
Έκδοχα
Microcrystalline cellulose, modified food starch, sodium starch gluconate, talc, sucrose, magnesium stearate, silicon dioxide colloidal, antioxidants (sodium ascorbate, DL-a-tocopherol), medium chain triglycerides.
Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ:51733/14-07-2011 . Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας του ΕΟΦ.